Nytt och spännande eller svensktraditionellt och älskat. I Luleå hittar du ett brett och välsmakande utbud av restauranger som specialiserat sig på det kinesiska och koreanska köket. Flera av klassikerna ligger bekvämt beläget i Luleå centrum, med shopping, hotell, kultur och nöjen inom gångavstånd.

Familjen Kuo har bjudit Luleå på hakka-kinesisk mat av bästa klass sedan 1985. Det har gjort Waldorf till en alltid lika populär familjerestaurang, lunch som middag, vardag som helger. Hit återvänder såväl turister som Luleåbor år efter år för att uppleva trevlig service och vällagad mat. Välj mellan kinesiskt, japanskt, kött, fisk och pizza. På sommaren sitter du på terrassen och avnjuter den vackra kvällssolen och utsikten över norra hamn och Luleå älv.

Men det finns många fler som alltid levererar bra matupplevelser från det asiatiska köket.

Goodwill, som ligger lägligt och centralt vid busshållplatsen vid Storgatans början, står för någonting eget och modernt. Här hittar du riktiga smaker, färska råvaror och spännande anrättningar kryddade med koriander, ingefära och chili. Vad sägs om Sizzling ninja lamb, Red Pork of China, Chinese hot pot eller Chinese Tapas Plate? Allt gjort mise en place. Lägg till en familjär stämning och en mysig restaurang och ni har en garanterad succé.

Med egna koreanska influenser bjuder Chowkeengs duktiga kök på speciella anrättningar som bulgogi, katsu, japchae, korean spicy chicken eller dubu buchim. Här kan du även avnjuta det indiska köket. Genuin koreansk mat, i kombination med bra service och ett alltid lika familjärt och trevligt välkommande, gör att du lätt faller för och återvänder till Chowkeeng. 

Med influenser från det koreanska köket, med rötterna i Mongoliet och med hjärtat i Norrbotten har restaurangerna Sushi Odod och Odod art hittat någonting eget bland Luleås asiatiska kök. På restaurangen Odod Art har ägarna tagit Sushis Odod:s rena restaurangkoncept ett steg längre. Här väntar en modern och genuin asiatisk matupplevelse med tydliga influenser från det japanska och koreanska köket. Restaurang Odod hittar du i omtyckta Naran hotell, centralt och nära tåg- och bussförbindelser. Odod art ligger ett stenkast därifrån, på Storgatan i Luleå.

Centralt och bekvämt beläget i Luleås centrumkärna finns även klassiker som Österns Pärla och Restaurang Exotic, kinesiska kök som får nöjda gäster, turister som luleåbor, att återvända år efter år. Hit kommer människor för att bli mätta och nöjda till ett överkomligt pris. 

Faktum är att oavsett vilken av Luleås kinesiska och koreanska restauranger du väljer så kommer du troligen att gå därifrån mätt i magen och nöjd med både smakupplevelsen och servicen.