Är du en av många som älskar rena smaker, fräscha råvaror och japansk matkultur? Bra! Sushiutbudet i Luleå blir bara bättre och bättre. I centrum hittar du en rad restauranger att välja bland, alla med sin egna kvalitativa touch på asiatisk matkultur när den är som mest renodlad.

Sushibaren gör ”sushi the nordic way” och kallar restaurangen för en fusion mellan det nordiska och japanska. Välj mellan rätter som Tokyo, Kyoto och Osaka eller den populära sushirätten Fröyalax. Stället är känt för sin snabba service, sina färska råvaror och sin alltid lika högkvalitativa takeaway. Om ni har bråttom är det bäst att förbeställa. På Råvara vägg i vägg hittar ni matiga sallader gjorda med kreativitet, kvalitet och kärlek. Tillsammans har Sushibaren och Råvara någonting för alla.

Sushi & Te i Luleå är vackra anrättningar, färska råvaror och riktiga smakupplevser. Kojis Sushi&Te har funnits många år och har blivit en innerligt uppskattad inrättning. När grundaren Koji öppnade första sushirestaurangen var tanken att bara ha takeaway på sushi, något som blev väldigt populärt. Numera heter den centrala restaurangen Sushi & Te. Här sitter du gärna och avnjuter din sushi i stilig och japanskt asiatiskt avskalad miljö som andas lugn. 

Med influenser från det koreanska köket, med rötterna i Mongoliet och med hjärtat i Norrbotten har Restaurang Sushi Odod hittat någonting eget bland Luleås asiatiska kök. Här finns något för alla och på menyn trängs rätter som maki, bento, bibimbap, karaake och tekke. Restaurangen är extra populär på lunchen. På Odod Art har ägarna tagit Odod:s restaurangkoncept steget längre. Här väntar en modern och genuin asiatisk matupplevelse med tydliga influenser från det japanska och koreanska. Odod Art lämpar sig bäst för middag. Restaurang Odod hittar du i omtyckta Naran hotell. Odod art ligger ett stenkast därifrån, på Storgatan i Luleå, båda centralt och nära tåg- och bussförbindelser.