Den 16 september bjöd Luleå kommun in till välkomstmiddag för de nya studenter på Luleå tekniska universitet som inlett sina studier under höstterminen, samt läkarstudenter vid Sunderby sjukhus.

Studenterna bjöds på en tacobuffé med norrbottnisk touch på Kulturens hus och välkomnades traditionsenligt av kommunalråden Karl Petersen och Yvonne Stålnacke. Spelare från basketlaget Northland Basket fanns också på plats för att välkomna studenterna och berätta mer om hur det är att bo i Luleå. Det är sjunde året som Luleå kommun arrangerar en välkomstmiddag för förstaårsstudenterna på LTU i Luleå.

Tacobuffe _northland

- Nu i höst inleder drygt 2 670 studenter sina studier på LTU. Att 700 av dessa vill delta på vår välkomstmiddag är helt fantastiskt, säger Anna Degerman, utvecklingschef på Luleå kommun. Även ifjol hade vi ett fullsatt Kulturens hus.

- Vi vill välkomna studenterna till vår fina stad. Kulturens hus är också en perfekt lokal eftersom det är Luleås största mötesplats. Vi vill visa upp allt som Luleå har att erbjuda!

Se bilder från middagen på Luleås Facebooksida.

Mediareportage från middagen

www.kuriren.nu
www.nsd.se
tv4play.se