Story _bild _liten

Vilken är din bästa bild av Luleå? Är det soliga sommardagar eller isbanan på vårvintern, är det idrotten eller kulturen? Kanske du älskar naturen och vår fina skärgård? Alla har vi olika bilder av Luleå oavsett om vi bor här sedan länge, är nyinflyttade eller är här på tillfälligt besök.

Med magasinet Original Luleå Story ger vi dig några nya bilder och fler berättelser om Luleå. Till exempel om forskare vid Luleå tekniska universitet som löser viktiga miljöfrågor och om varför Facebook valde Luleå för sitt första datacenter utanför USA. Vi berättar historien om hamburgerkedjan Max som började med några små grillkiosker och som nu är Luleås största företag.

Du får även möta några unga Luleåambassadörer: Alexander Majorov som är konståkare i världsklass och redan klar för OS i Sotji nästa år och Sophie Gunnarsson, en av de drivande personerna bakom Luleås pride-festival.

Håll utkik efter magasinet på stadens hotell, Turistbyrån på Kulturens hus, Luleå Airport, LTU samt en rad andra platser.

Trevlig läsning!