Luleå erbjuder många tillfällen att mötas och ha kul i sommar!

Tivoli mitt i centrum, musik som spelas på stadens gator till sent in på småtimmarna, och en langos på det för den som vill. Stadsfestivaler hör sommaren till och visst är det härligt när staden fylls av festivalsugna människor i alla åldrar. Här är några tips:

 

Luleå Hamnfestival: 9–12 juli

Till Luleå Hamnfestival är alla välkomna. Ingen betalar entré. Det är musik, dans, mat och teater i närapå varje gathörn. Luleå Hamnfestival är ett av de största publika arrangemangen i Norrland. Under fyra sommardagar i juli samlas ca 120 000 människor i centrala Luleå.

Läs mer om evenemanget »

 

Varvet: 25–26 juli

Barbro presenterar: Varvet. I sommar blir det festival under Bergnäsbron, det kommer bli fett! Idén föddes sommaren 2011 av ett kompisgäng som kände att det fattades en nyskapande kreativ klubb i Luleå. I stället för att klaga på det rådande utbudet tog de saken i egna händer, och skapade en utomhusklubb under Bergnäsbron nere vid Lule älv. Premiären var sommaren 2012 och blev mycket lyckad. Barbro anordnade konstutställning, livemusik och på kvällen en fet klubb med Style of Eye som huvud DJ.

Läs mer om evenemanget »

 

Musikens Makt: 15–16 augusti

Musikens Makt är en kreativ och nytänkande gratisfestival som äger rum i gröngräset på Gültzauudden vid stranden av Luleälven. Här finns inga öltält men desto mer av fantastisk musik och skön stämning. Musikens makt ska vara en musikfestival som alla kan ha glädje av och känna sig välkomna till. Alla är välkomna – barnfamiljer, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Festivalen arrangeras till sommaren för fjärde gången och blir i år en tvådagarsfestival.

Läs mer om evenemanget »