Drömmer du om att köpa lägenhet i Luleå? Inga problem, här finns mycket att välja bland. Oavsett om du söker ditt första egna hem eller om du precis sålt huset och vill leva mer komfortabelt har Luleå något för dig.

Många möjligheter

Vill du bo mitt i centrum finns många möjligheter. Östermalm är ett alternativ för dig som gillar hus med karaktär och historia. Området kännetecknas av idylliska trähus. Varvet är ett perfekt läge för dig som vill bo du nära vatten, trevliga promenadstråk och fortfarande bara ett stenkast från centrum. Lulsundsberget är Luleås yngsta bostadsområde och det ligger drygt en kilometer från centrum med en storslagen utsikt över Skurholmsfjärden. Det är också nära till friluftsområdet Ormberget med flera motionsslingor. 

Ett Luleå för alla

På Hertsön bor människor från 97 nationaliteter och det finns en god gemenskap och värme som genomsyrar hela området. Porsön är studenternas mecka och här ligger Luleå tekniska universitet. Bergviken ligger centralt och du kan cykla överallt, samtidigt bor du inte riktigt mitt i centrum och kan njuta av den rofyllda miljön. Vill du däremot bo mitt i smeten finns det också valmöjligheter. I bostadsområdet Södra hamn, i folkmun kallat Tutti-frutti-husen, bor du med utsikt över vattnet, nära trevliga promenadstråk och centrum.

Läs mer

Blocket bostad

Hemnet