Om du vill bo i hyresrätt i Luleå finns många alternativ. Det kommunala bolaget Lulebo har cirka 10 000 lägenheter runt om i staden. Det finns också många andra aktörer som erbjuder hyresrätter.

Hem för alla

För många är det ett perfekt lösning att kunna hyra sitt boende. I Luleå finns hyresrätter i de flesta områden, som passar alla och olika faser i livet. Det kommunala bostadsbolaget Lulebo är den största aktören och de erbjuder lägenheter enligt sin bostadskö, där du samlar poäng baserat på hur länge du stått i kö. Det finns också vissa lägenheter som hyrs ut genom direktbokning, i dessa fall är det först till kvarn som gäller.

Ett tryggare boende

Lulebo invigde 2014 sitt första trygghetsboende. Det är ett boende för äldre och deras behov. Fokus ligger på att uppmuntra och underlätta ett aktivt och socialt liv. Lindbäcks bygg har bland annat studentlägenheter i närheten av Luleå tekniska universitet på Porsön. Det finns också andra privata aktörer som erbjuder hyreslägenheter, en lista över samtliga bostadsbolag finns på Luleå kommuns webb.

Läs mer

Lulebo