Glid fram i en havskajak i det stilla vattnet eller färdas i rasande fart med ribb båt, ta ett uppfriskande dopp i Bottenviken och ät en skärgårdsmiddag med nyfångad lax, långt ute i havsbandet. Eller ta en oförglömlig nattlig golfrunda i den ljusa sommarnatten.

Tidsperiod: maj till september.

Golf i midnattssolens sken – I Luleå kan du spela golf dygnet runt tack vare våra ljusa sommarnätter (juni- juli). I Luleå finns en av världens nordligaste golfbanor som erbjuder en 18- respektive 9-hålsbana. 

Skärgårdsturer – Luleå Skärgård har över 1 000 öar och erbjuder förutom en genuin skärgårdsmiljö med gamla fiskeläger och fyrar, även naturupplevelser, museer, konstgallerier och restauranger som serverar traditionella lokala delikatesser. Såväl reguljära turbåtar som chartrade båtturer kan erbjudas.

Gammelstads Kyrkstad - ett av Sveriges världsarv är ett enastående exempel på de kyrkstäder som finns i norra Skandinavien. Gammelstad har mer än 400 kyrkstugor, grupperade runt den senmedeltida stenkyrkan. I kyrkbyns miljö är det lätt att drömma sig bakåt i tiden. Här finns förutom kyrkan och kyrkstugorna, ett friluftsmuseum, väl bevarade restauranger och ett flertal lokala hantverkare som värnar om de gamla hantverkstraditionerna.

Shopping, nöjen och underhållning – Luleås centrum har ett stort utbud av butiker, caféer, nattklubbar och restauranger – allt inom gångavstånd. Dessutom finns ständigt expanderande handelsområden strax utanför staden.

Se mer information om aktiviteter under Besökare/Aktiviteter.