Åk hundspann från Luleås centrum rakt ut i ett spännande skärgårdsäventyr. Eller följ med på skotersafari i det arktiska snölandskapet. Eller varför inte vinterbada efter ett ångande hett bastubad. Eller ta bilen ut på milslånga isvägar och ät middag i en lappkåta mitt ute på isen.

Tidsperiod: januari till april.

Dinner on Ice– I Swedish Lapland gör vi saker på vårt eget sätt. Vi serverar en trerätters middag med vin i kristallglas och ljus i silverkandelabrar i en lappkåta mitt ute på den frusna Bottenviken. Där kyler vi champagnen i ett hål i isen och ofta ackompanjeras middagen av ett sprakande norrsken.  Och det bästa av allt – du är inbjuden att delta!

Pack-Is safari – Under vintern pressas stora block av snö och is samman av vinden och det hårda klimatet i den yttre skärgården. Professionella guider tar dig med skoter, hundspann eller bil över isen och ut till de så kallade pack-is vallarna som kan bli upp mot 15 meter höga. Klättra upp och njut av utsikten och det arktiska klimatet! Har du tur kanske du ser sälar.

Hundspann – Vänliga hundar väntar ivrigt på att få ta dig med på ett oförglömligt äventyr genom djupa, lappländska skogar eller över den frusna havsisen. Du sitter tryggt på hundsläden och upplever tystnaden, friheten och stillheten i harmoni med naturen.

Snöskotersafari – På snöskoter tar du dig på en resa genom det arktiska landskapet, till destinationer som annars skulle vara otillgängliga.

Bilkörning på is – Professionella instruktörer leder dig genom roliga och lärorika testbanor där du får öva din vinterkörning på äkta sjö- eller havsis. Har du kontroll över bilen? Kan du häva en sladd? Hinner du väja undan för älgen? 

Ice Music – I en konserthall gjord av snö och is lyssnar du på musik spelad på världsunika musikinstrument gjorda av is.

Se mer information om aktiviteter under Besökare/Aktiviteter.