Stigar i skogen och små stränder vid älven. First Camp i Luleå är en speciell camping. En naturskön, stadsnära oas med långa, ljusa nätter.

Hoppkuddar.jpg
Det som gör oss speciella är just den natursköna omgivningen i kombination med stort utbud och närhet till Storhedens handelsområde och Luleå City. Du får verkligen det bästa av båda, berättar Carla Peruzzarro, First Camps regionschef.

Campingplatserna är indelade i lite mindre områden. Naturen är alltid nära. Skogsstigarna runtom lämpar sig för såväl promenader, trail-löpning och offroadcykling. Här finns spår av övervuxna ruiner från ett naturskyddat, gammalt järnverksområde som väcker barnens fantasi till liv. Här finns också lekstuga med ledda aktiviteter som trollkarlar och småstjärnor, tävlingar och sagovandring Här finns volley, fotbollsplan och utegym.

Välj en strand som passar dig. Här ligger Nipornas mysiga och lite säregna strandremsor. På en udde skjuter en gammal stenkaj ut i vattnet, vackert omgärdad av en strand. Här får du vara lite för dig själv. Vid campingen finns också utebad med vågmaskin. För den som blir hungrig serverar kiosken rykande thaimat.

Rest Kajen.jpg

Kajen Bar & Bistro, campingens egna restaurang, erbjuder god mat och dryck till tonerna av bra musik. På menyn står grillade hamburgare, pizzor med lite extra kärlek, fräscha sallader och grillbuffé på soliga dagar. I baren serveras lokal öl, goda viner och drinkar. Ett stenkast från campingområdet ligger idylliska Kolarens café som drivs av populära Bensbyns brödbutik och bageri. Förbered dig på doften av hantverksbullar och stenugnsbakat surdegsbröd. Caféet serverar även öl och vin. 

Vi har med åren blivit en hemtrevlig camping, populär bland dem som vill komma ifrån, koppla av och umgås med familj och vänner, säger Carla Peruzzarro.

Välkommen till First Camp i Luleå. En speciell camping. En naturskön, stadsnära oas med långa, ljusa nätter vid älven.

Ta reda på mer

First Camp Luleå

Text: Viktor Johansson

Foto: First Camp