Vad gör man i Luleå? Frågan är väl snarare vad du vill göra i Luleå. Vi ska se till att du blir underhållen.

Om det är naturupplevelser du är ute efter så har du tur, för havet och skogarna står till ditt förfogande. Frågan är bara hur du vill uppleva det? Och när?

För du vet väl att Luleå är en stad som förändras efter säsong. Positionen bredvid Bottenviken, där havet fryser till is flera månader per år, gör att vår stora skärgård är en enda stor lekplats året runt.

Våra 1312 öar väntar på besökare och du kan ta dig till dem året runt, vare sig det är via båttur på öppet hav eller med snöskoter. Om du vill kan du ta bilen ut över havet, här använder vi den metertjocka havsisen som vägar för fordon under vintern.

På sommaren gassar öarna i solskenet – Luleå är den mest solsäkra staden på fastlandet och prenumererar på topplaceringar i den svenska solligan år efter år.

Sanningen är den att Luleåborna länge inte ville att skärgården skulle marknadsföras. De ville ha sin skärgård för sig själv.

Lite själviskt, kan tyckas, men gör ett besök så förstår du varför de resonerade på det viset.

Men om det stora havet inte är din kopp av the är det ingen synd att stanna kvar på fastlandet. Låt någon av våra guider ta med dig på äventyr och koppla av i stadens bekvämligheter när du är klar.

Om det är en sak som du ska veta om Luleå; Det är aldrig långt till någonting här.

Från stad till vildmark pratar vi minuter. Det är mångfalden i vårt utbud som gör den här platsen speciell och det ger besökare stora möjligheter att blanda adrenalin med total avkoppling.

Det här är en buffé. Du får själv välja vad du ska lägga upp på tallriken.