I Luleå skiner solen. Staden är känd som en av de mest solsäkra platserna i Sverige och Luleå toppar ofta solligan. Med allt detta i åtanke är det kanske inte konstigt att det finns många fina badstränder i Luleå. Efterfrågan har skapat utbudet.

Om du är på jakt efter ett svalkande dopp har vi ett par tips här nedan:

 undefined

1. Gültzauudden

En given plats för både barnfamiljer och ungdomar. Här finns såväl piratskepp som volleybollplan. På gångavstånd från stan ligger natursköna Gültzauudden i anslutning till lekplats, fik och toalett.

2. Svartöstan

En välbevarad och centrumnära pärla, belägen just nedanför den gamla bruksorten och mest besökt av Svartöstaborna själva. Den finaste stranden omger en fin gammal stenbrygga som skjuter ut i älvens klara badvatten. Bada i alldeles lagom långgrunt vatten, eller ligg och titta på förbipasserande båtar.

3. Tjuvholmssundet

En nära och orörd skärgårdsoas, tillgänglig för den båtburne.

4. Lulviksbadet

Fint, välskött och rymligt med stora gräsytor och möjligheter att grilla. Pass på. Lulviken sägs vara nakenbadarnas val i Luleå.

5. Kvarnträsk

Mysigt undangömt i skogarna bortom Bergnäset.

6. Notviken

En rad fina stränder med klassisk atmosfär. Cykla längs den fina stigen i skogen och besök dem alla.

7. Niporna

Karlsviks säregna pärla. Nära till Arcusbadet, First Camp och supermysigt fik. Du ligger skyddad med en brant sandsluttning i ryggen. Smal strand med klart vatten och fantastisk utsikt över älven.

8. Lulsundet

Centralt och fint. Välbesökt familjebadplats med stora grönytor och strandnära parkering.

9. Storsand

Bred sandstrand med långgrunt bad nära Storheden handelsområde. Barnvänligt och och smidigt, men samtidigt genuint och naturskönt.

10. Möröbadet

Möröbadet är en barnvänlig badplats belägen vid Ersnäsfjärden söder om Luleå.

11. Rörbäcksbadet

Rörbäcksbadet ligger på en halvö i Jämtön norr om Råneå. Här finns en camping och Luleå kommuns östligaste fastlandshamn, som klarar relativt stora båtar och har en gästhamn. Badet utmärks av fin sandstrand och passar de yngre barnen bra då det är långgrunt.

12. Arcusbadet

På First Camp Luleå ligger det populära Arcusbadet som underhåller både gammal som ung! Här finns ett häftigt äventyrsbad med vågmaskin och en lång vattenrutschbana. Inom området finns det en grill, kiosk samt omklädningsrum med toaletter och utomhusduschar

13. Aronsbadet

Aronsbadet är ett gratisbad på Örnäset. Här finns det bassäng med tillhörande rutschbana och en liten barnpool. Det säljs korv, glass, snacks, godis och dryck i kiosken.

14. Rånepoolen

Rånepoolen är ett tempererat utomhusbad med bassäng, rutschbana, barnpool, kiosk, omklädningsrum, stora gräs- och lekytor som erbjuder härlig avkoppling under varma sommardagar. Intill poolen finns en tennisbana och en konstgräsplan.