Varma dagar i juni, juli och augusti är det näst intill obligatoriskt att doppa tårna i havet. Som pånyttfödd kan du sedan springa upp på stranden, lägga dig under solen och slappna av. Eller smyg ut mitt i natten och ta ett dopp i den ljusa sommarnatten. Den lyxen är få platser förunnat! Föredrar du tempererade utomhuspooler finns det flera barnvänliga varianter för veckans alla dagar.

 undefined

1. Gültzauudden

En given plats för både barnfamiljer och ungdomar. Här finns såväl piratskepp som volleybollplan. På gångavstånd från stan ligger natursköna Gültzauudden i anslutning till lekplats, fik och toalett.

2. Svartöstan

En välbevarad och centrumnära pärla, belägen just nedanför den gamla bruksorten och mest besökt av Svartöstaborna själva. Den finaste stranden omger en fin gammal stenbrygga som skjuter ut i älvens klara badvatten. Bada i alldeles lagom långgrunt vatten, eller ligg och titta på förbipasserande båtar.

3. Tjuvholmssundet

En nära och orörd skärgårdsoas, tillgänglig för den båtburne.

4. Lulviksbadet

Fint, välskött och rymligt med stora gräsytor och möjligheter att grilla. En del av stranden är avsatt som naturistbad.

5. Kvarnträsk

Mysigt undangömt i skogarna bortom Bergnäset.

6. Brändön

Barnvänlig, vacker strand vid havet med kiosk, café, restaurang och grillplatser. Ved finns att köpa. Uthyrning av bastu, kajaker och trampbilar.

7. Niporna

Karlsviks säregna pärla. Nära till Arcusbadet, First Camp och supermysigt fik. Du ligger skyddad med en brant sandsluttning i ryggen. Smal strand med klart vatten och fantastisk utsikt över älven.

8. Notviken

En rad fina stränder med klassisk atmosfär. Cykla längs den fina stigen i skogen och besök dem alla.

9. Storsand

Bred sandstrand med långgrunt bad nära Storheden handelsområde. Barnvänligt och och smidigt, men samtidigt genuint och naturskönt.

10. Klubbvikens Havsbad

Klubbviken Havsbad har bra övernattningsmöjligheter, dagliga turbåtar, gästhamn och mängder med aktiviteter att sysselsätta sig med.

11. Rörbäcks havsbad

Ligger på en halvö i Jämtön norr om Råneå. Här finns en camping med minigolf och Luleå kommuns östligaste fastlandshamn, som klarar relativt stora båtar och har en gästhamn. Badet utmärks av fin sandstrand och passar de yngre barnen bra då det är långgrunt.

12. Arcusbadet

På First Camp Luleå ligger det populära Arcusbadet som underhåller både gammal som ung! Här finns ett häftigt äventyrsbad med vågmaskin och en lång vattenrutschbana. Inom området finns det en grill, kiosk samt omklädningsrum med toaletter och utomhusduschar

13. Aronsbadet

Aronsbadet är ett gratisbad på Örnäset. Här finns det bassäng med tillhörande rutschbana och en liten barnpool. Det säljs korv, glass, snacks, godis och dryck i kiosken.

14. Rånepoolen

Rånepoolen är ett tempererat utomhusbad med bassäng, rutschbana, barnpool, kiosk, omklädningsrum, stora gräs- och lekytor som erbjuder härlig avkoppling under varma sommardagar. Intill poolen finns en tennisbana och en konstgräsplan. Fri entré.

15. Södra strand

Sommartid förvandlas Södra hamnplan i Luleå till en oas mitt i centrum. Södra strand är en plats för stora som små. Här finns sandstrand, kiosk, sittmöbler, grillplatser, scen för lokala talanger, pingisbord, ytor för volleyboll och streetbasket och konstgräs för bollek. Slå dig ner under ett parasoll, njut av en glass och låt barnen leka, eller hyr en kajak och upplev stadsfjärdarna.