Om både barn och vuxna skulle få nog av sol och värme, eller om vädergudarna bjuder på regn, finns det även gott om familjeaktiviteter inomhus i Luleå. Ta en lärorik heldag på Teknikens Hus och upptäck mer om papperstillverkning, ta en guidad tur ner i en underjordsgruva eller landa ett flygplan. Hoppa, lek och rutscha av en massa överskottsenergi på Leos Lekland och 360 Trampoline Center efter en shoppingrunda på Storheden eller utmana barnen och spela bowling på O’Learys. Räcker inte det, finns stadens badhus. Snart är alla redo för mer utomhusvistelse igen.

360 trampoline center

Ett äventyr utöver det vanliga hittar du i den 2 200 kvm stora lokalen som är placerad mitt i Storhedens handelsområde. Förutom alla attraktioner finns kalasrum och en avdelning för fika och avkoppling. Aktiviteterna i trampolinparken riktar sig till alla åldersgrupper. 

Alcatraz

Det ökända fängelset Alcatraz utanför San Fransisco i USA har gett namn till Luleås senaste upplevelseanläggning, 10 000 kvadratmeter i tre plan. Här finns; go-kart, VR-spel, laser-game, paintball, spa, bowling, loppis och ”Prison Island” – ett utmanande äventyr där du löser uppgifter i fängelseceller. När du blir hungrig och törstig, finns här en foodcourt med varierat matutbud samt alkoholrättigheter. Att bara komma och umgås är gratis på Alcatraz, sedan betalar du för aktiviteterna du väljer. 

Boule- och extremsporthallen

Boule- och extremsporthallen ligger på bostadsområdet Örnäset. Här finns en boulehall med flertalet banor och en extremsporthall för skateboard, bmx, inlines och kickbike. I boulehallen finns det tio banor med godkända mått för nationella och internationella tävlingar. Extremsporthallen/skatehallen är inomhushall för skate, BMX, Inlines. 

Gallery y

I hjärtat på Sunderby folkhögskola finner du Galleri Y. Med Konstskolan vägg i vägg presenterar vi varje månad nya spännande utställningar signerade både externa och interna konstnärer.

Game:In

Här finns 28 monsterdatorer, helt dedikerade till e-sport, e-sportevent, Tactical Pause-kiosk med stort utbud, Internetcafé, Game:In custom merch och ett allmänt skönt häng!

Kulturens Hus

Kulturens hus, mitt i Luleå centrum, är en populär mötesplats fylld av liv och lust. Vi är Luleås kulturella nav, kreativa motor och en självklar plats för nätverkande och möten av såväl personlig som yrkesmässig karaktär. Här finns konsertsalar, fina konferensmöjligheter, stadsbibliotek, konsthall, turistbyrå, restaurang och café. På husets översta plan finns även hyresgästen Norrbottensmusiken.

Leos Lekland

Nordens största leklandskedja. Här finns utrymme för massor av lek, bus och äventyr för barn från 1 år och uppåt. 

Norrbottens Järnvägsmuseum

Norrbottens Järnvägsmuseum är ett av Sveriges största järnvägsmuseer beläget i ett naturskönt område i det gamla industrisamhället Karlsvik, 6 km från Luleå centrum. Huvudinriktningen för museet är att bevara och visa föremål som har anknytning till Malmbanan, men det finns även fordon, byggnader och andra föremål hämtade från olika ställen i Norrland. Under sommaren går tidtabellslagda museitåg på Gammelstad-Karlsvikshyttans järnväg. 

Norrbottens museum 

Norrbottens museums utställningar skildrar Norrbotten, kulturarv och omvärd. Kultur i nutid, dokumentära projekt, kulturhistoria och konst ingår i utbudet. Med utgångspunkt i dagsaktuella frågor, historiska berättelser, kultur och samhälle erbjuds museibesökare i alla åldrar visningar, workshops och föredrag.

Museikaféet, med kaffe, hembakat, lunchmackor och Wi-Fi, är en inspirerande miljö att koppla av i. I museibutiken finns norrbottniskt hantverk och litteratur om och från Norrbotten till försäljning. 

O´learys Event Center 

O'Learys är en evenemangsrestaurang med i Boston stil. Vi erbjuder våra kunder en komplett upplevelse med en kombination av sport, amerikansk mat, en väldefinierad miljö och en vänlig atmosfär med musik och andra former av underhållning. Konceptet är riktat mot en bred kundgrupp, både privatpersoner och affärsfolk.

Hos oss finns arcardspel och bowling utöver god mat och dans. 

Padel 365

Här kan du spela padel och golf 365 dagar om året, dygnet runt. I hallen finns två padelbanor, en golfsimulator, omklädningsrum med dusch för damer och herrar samt en gemensam bastu. All bokning och betalning sker via internet. 

Pontusbadet

Pontusbadet är ett charmigt bad i 50-talsarkitektur inriktat på olika former av tränings och tävlingssim. Badhuset används lika frekvent av simföreningar som enskilda besökare och motionärer. 

Spelkällan

En spelhobbybutik och mötesplats för familjer, inbitna spelnördar och alla andra som är nyfikna på ickedigitala spel. Butiken med tillhörande aktivitetsyta ligger bakom brandstationen i Luleå centrum. Här finns spel att låna och ett rejält sortiment att handla från. 

Teknikens Hus

Sveriges nordligaste science center. Ett populärt utflyktsmål för familjen, ofta över flera generationer. Upptäck tekniken i vår omvärld, utforska tillsammans eller på egen hand.