Här listar vi några av de loppisar, secondhand-butiker och återvinningsmarknader som finns i Luleå. Kanske är det här du gör de där riktigt bra fynden!

Fyndhörnan: Antikt, retro, kuriosa, vinyl, glas, & porslin, lampor, tavlor med mera.

Latinamerikakommiténs loppis: Förutom loppmarknadsprylar har de försäljning av hantverk från bl.a. Ecuador och Guatemala. De har även en stor sortering av rättvisemärkta varor. Öppet varje lördag 10-14 från och med augusti. 

Loppismagasinet, Alcatraz: Arena där privatpersoner hyr skåp och säljer valfria saker.

Myrorna: Myrorna är Sveriges största och mest välkända butikskedja som säljer secondhand med butiker över hela landet. Vi är störst när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Verksamheten fungerar som vilken butikskedja som helst. Med budget, krav på försäljning och ekonomiskt överskott.

Rädda barnen: Passa på att fynda och samtidigt göra gott! Luleås lokalförening driver en framgångsrik second hand shop, med massvis av barnkläder, vuxenkläder, böcker, inredningsdetaljer och husgeråd.

Röda korset: I Luleå finns en kupa av Sveriges cirka 300 secondhand-butiker bedrivna av Röda Korset. Här kan du lämna prylar efter garderobsrensningen, sakerna och kläderna du lämnar in ska vara hela och rena. Lämnar du in sakerna hos oss kan du kryssa för dagens goda gärning!

Återvinningsmarknaden: På Återvinningsmarknaden arbetar de för att öka återbruket i Luleå och därmed minska miljöpåverkan. De tar emot möbler och annat för återbruk, de förbereder för återanvändning, reparerar och restaurerar i sina verkstäder och säljer sedan allt i sina butiker.