Vattenskoter är ett populärt nöje och du kommer märka att det är många som färdas över vattnet med fordonet på vackra sommardagar. För många är det ett sätt att ta sig ut till sin sommarstuga, för andra är det en nöjesmaskin som ska hjälpa kroppen producera adrenalin. För vissa är det ett otyg som stör friden i skärgården.

Det är viktigt för dig som ämnar köra vattenskoter i Luleå att du följer reglerna och respekterar dina medmänniskors vistelse i området.

Vattenskoter är ett kraftfullt transportmedel och bör inte ses som en leksak, även om dess uttryck på havet är lekfullt och att dess enorma kraft inbjuder till bus.

Det finns tydliga regler som statuerar hur du ska bete dig på havet med en vattenskoter. I grund och botten handlar detta om att du enbart får färdas med vattenskoter på utmärkta färdleder. Du får även färdas på öppet vatten i syfte att ta dig till en farled.

Dessa leder finns utmärkta på den här hemsidan där även tydligare regler finns angivna.

Hyr en vattenskoter

Så, när vi ar fått den där genomgången ur världen ska jag berätta några goda nyheter för dig.

I Luleå kan du hyra en vattenskoter där du betalar för varje dygn du vill hyra maskinen. Renthere, som ligger i Kallax nära flygplatsen, har uthyrning av flera modeller och de erbjuder även guidning om det finns intresse för detta.

För att du ska få ut maximalt av din bokning är det klokt att i god tid höra av sig till företaget så kan de skräddarsy en upplevelse som passar dig.

Här kan du boka.