”Var ligger närmsta akutmottagning?”. Det kan tyvärr vara en av semesterns eller resans frågor. Helst ska de inte behövas, men ibland är olyckan framme och sjukdomar och åkommor kan göra sig påminda. För att du ska få en så bra och trygg vistelse som möjligt, oavsett vad som än inträffar, delar vi med oss av nödvändig information om Luleås akutmottagningar.

Stadsvikens hälsocentral ligger centralt och lättillgängligt i Luleå. Vårdcentralen är kända för sitt bemötande byggt på respekt, helhetssyn och professionellt kunnande. Vårdcentralen är öppen 8–17. Här finns också jourcentralen som är öppen under lördagar och söndagar samt övriga helgdagar. Vid tidsbeställning och akuta sjukdomsfall, ring 0920-284800 mellan kl. 7.30­–17.00. i största möjliga mån, kom doft- och rökfri.

Sunderby sjukhus är Norrbottens regionsjukhus och ligger ungefär tio minuters bilfärd från centrala Luleå. Hit vänder du dig vid akut sjukdom och olycksfall. I annat fall kontaktar du jourcentralen vid Stadsvikens hälsocentral

Du kan när som helst på dygnet ringa 1177 för att få råd om vård och information om vad du ska göra och var du ska vända dig. Vid behov av ambulans, ring 112. Från 1177 kan du nör som helst också få kompetent sjukvårdsupplysning och medicinska råd.

Kom ihåg att komma till vårdcentraler och akutmottagningar doft- och rökfri, i så stor utsträckning det går.

Vi hoppas att vi kommer kunna ta hand om dig och er på bästa sätt, oavsett om ni är i Luleå på semester, jobb eller besök. Tills dess, ta hand om dig själv och varandra!