Färgning, toppning, trimning, klassisk rakning eller en helt ny look för dig som är på vinter-weekend, sommarsemester eller affärsresa? Centrala Luleå är fyllt av duktiga frisörer och kreatörer. Kombinera shopping, restaurangbesök och nöjen med skönhet och njutning.

Lyxx hittar du kanske ”ditt vackraste jag, som salongen själva säger, men också ren njutning. Här trängs frisörer, makeup-artister, massörer, auktoriserade hud och spa-terapeuter. Besök salongens dagspa för massage eller kropps- och ansiktsbehandlingar för både män och kvinnor.

På Lyxx huserar även barberare Sweeney Todd. Låt dig inte skrämmas av namnet. Krister är en klassiskt utbildad barberare med knivskarpa kunskaper och stadig hand. Upplev klassisk rakning när den är som bäst. Varma handdukar över ansiktet, tjockt raklödder uppvispat med borste, välgörande oljor och avslutande parfymering. Kniven vässas omsorgsfullt med strigel strax innan proceduren börjar i den tidstypiska barberarmiljön.

Anrika Erikssons Frisersalong har klippt nöjda kunder sedan 1934. Idag är salongen på Kungsgatan Luleås okrönta drop-in-mästare, ett perfekt val för dig som är på resande fot, eller helt enkelt lever spontant och behöver putsas till i farten. Här har du också möjlighet att parkera med bilen just utanför. Erikssons är populärt bland gammal 

På salong Znygg bryter det konstnärliga igenom. Här möter du frisören, makeup-artisten och konstnären Mia Viltok. Ny frisyr, fransförlängning, fransar, bryn eller makeup? Då har du kommit rätt. Som kund kan du stressa av och bara tänka på dig själv. Kaffet är nybryggt och tekoppen rykande varm.

Colour with courage. Hair with flair. Gossip är salongen som sätter färg på Luleå. Klipp, förlängning eller en ”Party perfect”? Skönhet är att våga. Stil skapas när du tar ut svängarna, när du tar ett steg till och vågar stå för den du är. Välkommen till en riktig skönhetssalong.

Sax & maskin anses vara en av Sveriges bästa salonger. Besöket på denna livfulla och karaktärsfyllda salong är en upplevelse utöver det vanliga och resultat någonting alldeles speciellt. Här kan omvandlingen bli total, bara du själv vill och vågar. Se till att boka långt innan du kommer hit på semester eller resa.

Och det här är bara några av många vassa salonger som trängs i centrala Luleå. Boka. Besök. Get beautiful!