I Luleå finns ett antal olika högkvalitativa tandvårdsalternativ. Tveka inte att passa på att behandla dina tänder, oavsett om det ska göras akut eller planerat.

Planerade ingrepp hos privata tandläkare kan vara mer kostnadseffektiva än i andra nordiska länder, men kvaliteten är erkänt hög.

Tandborsten utför alla former av vuxentandvård. Kliniken har många års erfarenhet och utför exempelvis implantatbehandlingar, estetiska behandlingar men jobbar även med vanlig och akut tandvård. Tandborsten är kända för att snabbt kunna ta emot patienter med akuta besvär, ibland samma dag.

Tandkliniken Hermelinen hittar du i centrala Luleå. Här får du hjälp med allt från allmän tandvård till avancerade implantat och behandlingar, broar, rotbehandlingar och tandblekning.

Tandlaget, en del av Smile Tandlaget, är ytterligare en välrenommerad privatklinik med hög kompetens i allt från återkommande rutinundersökningar till ren kirurgi. De behandlar både barn och vuxna, tandvårdsrädda och dig som vill få ett vackrare leende. Kom som du är. Tandlaget vet vad som behövs.

Folktandvården och Tandvårdscentralen ligger mitt i centrala Luleå och handhar både akuta besvär och planerad tandvård. Är du från ett annat nordiskt land än Sverige? Då har du samma rättigheter till akut tandvård som svenskar. Det gäller oavsett om du är i Sverige tillfälligt, om du bor här eller är så kallad gränsarbetare. Det enda som krävs är att du kan visa ditt pass, ditt id-kort eller identifiera dig på något annat sätt. Du ska även kunna uppge vilken bostadsadress du har. Om du kommer till Sverige för att få planerad tandvård, krävs ett intyg från hemlandet Om du har intyget betalar du samma pris för tandvården som den som är försäkrad i Sverige. Ett sådant intyg söks hos socialförsäkringsinstitutionen i hemlandet. 

Tandvård för barn och ungdomar på besök i Sverige

Alla barn och ungdomar från Norden, EU, Liechtenstein och Schweiz har rätt till fri akut tandvård vid tillfällig vistelse i Sverige till och med den sista december det år man fyller 21 år. För att få vården ska man ha med sig ett EU-kort.

Tandvård för studenter på besök i Sverige

Studenter från Norden, EU, Liechtenstein och Schweiz som är tillfälligt i Sverige har rätt till akut tandvård på samma villkor som de som är försäkrade i Sverige. Man ska då visa upp sitt EU-kort. Är man student från något annat land, som Sverige inte har något avtal med, betalar man hela kostnaden själv.