Är du en klättrare? Enligt kännare har Luleå med omnejd har några av Sveriges bästa sportklättringsklippor. Vad som kanske gör Luleå till en speciell destination är kombinationen mellan skärgård och kust, utmanande klättringsklippor i fridfulla skogslandskap och stad med sommarpuls, fina hotell och restauranger i toppklass.

I Luleå med omnejd hittar såväl den erfarne som nybörjaren miljöer och formationer med alldeles lagom utmaning. Två populära klättringsnålar på kartan är Snipen i Niemisel och Kvarnberget på Brändön. Tillsammans med instruktör och med rätt utrustning är det bara att njuta av den kittlande och utmanande upplevelsen. Luleåområdets mest kända och kanske också Sveriges enskilt bästa klippa är MTV-väggen i Niemisel. Luleå bjuder inte minst på flera boulder-områden med varierande storlek, kvalitet och svårighetsgrad.

Explore Luleå är ett exempel på företag som tar dig med på en oförglömlig upplevelse i den norrbottniska naturen. En professionell firningskurs följs av en heldag med klättring, övernattning på camping och bastubad vid den klara älven. 

– Vi har faktiskt Norrlands bästa klätterområde. Solitt, riktigt berg och klippformationer med naturliga rörelsemönster Viljan att bestiga ett berg sitter djupt rotad inom oss. Det är en drivkraft. Känslan efteråt består. Det är känslan av att övervinna någonting, berättar Joakim Leonardson, en av Explore Luleås klättererfarna guider.

Det skiftande landskapet och stadens närhet till såväl skog och klippformationer som vidsträckt skärgård med tusentals öar gör Luleå till en perfekt destination för dig som älskar att klättra, men som också vill uppleva mycket på kort tid. Explore Luleås paket multisportveckor är ett bevis på det. Boka klättring, paddling med havskajak, forsränning och cykling med fatbike i ett intensivt och oförglömligt paket.

Klättring med utsikt över det vidsträckta skogslandskapet och upplevelsen av höjden och vidderna Kajakpaddling i midnattsljus. Forsränning och cykling med fatbike. Övernattning i skogen eller mitt i centrala Luleå. Middag på hyllade restauranger med spännande menyer och fantastiska smakupplevelser från regionen. Luleå tar klättringssemestern till nya höjder.