Luleå är känt för sina många och fina hotell. De senaste åren har efterfrågan på högklassigt boende ökat markant i Luleå och därför har flera hotell med hög standard dykt upp i Luleå centrum.

Det prisbelönta Clarion Hotel Sense, klassat som ett av de bästa hotellen i Sverige av gästerna, tornar upp i centrala Luleå vid norra hamn. Clarion blev snabbt en stor succé för både Luleåborna själva som mycket gärna tar sig ett glas i skybaren med utsikt över hamnen eller en bit mat i restaurangen. Hotellet är en favorit hos gäster också och hotellet bygger ut för att klara av att ta emot det hårda trycket från gästerna.

I Luleå centrum hittar du också Hotell Savoy som ligger nära både buss- och tågstationen. Savoy är den senaste satsningen på hotell i Luleå och har varit en hit. Restaurangen Jazzmatsalen serverar suverän mat och du kan även få en riktigt god drink i baren. Hotellrummen har en lyxig känsla och det är aldrig långt till någonting från Savoy.

Vill du bo nära restaurangerna och barerna kan du bo på anrika Elite Stadshotell som med både restaurang och pub ger dig allt du behöver från en vistelse. Detsamma kan sägas om Quality Hotel som ligger nära Stadshotellet, där baren Invit ligger precis intill och boendekvalitén är mycket hög.

En liten bit utanför staden, men fortfarande på gångavstånd från centrum hittar du Scandic Hotell, en del av den stora hotellkoncernen som gjort sig kända för mycket god kvalité och service. Beläget nära ishockeyarenan och inte långt från naturlivet är Scandic populärt hos många besökare.

Vi rekommenderar även, med glädje, boende till hotell Naran i Luleå city, Comfort Hotell nära järnvägsstationen och staden.

Det som alla dessa hotell har gemensamt är den högklassiga boendekomforten samt det goda värdskapet som genomsyrar personalen som jobbar här.

I Luleå kan du bo bra och aldrig ha långt till platsen du önskar besöka. Det är vad som ger den här staden dess identitet.