För att komma närmare Luleås vackra natur är det en bra idé att hyra en stuga. Runt om Luleå finns det flera platser där du kan hyra ett boende för dig och ditt sällskap till överkomliga priser.

På fastlandet finns flera somriga platser där du kan hyra stugor. På First Camp precis bredvid Luleå älv med utsikt över hela Luleås stadskärna finns ett stort antal stugor till uthyrning. First Camp ligger på området Karlsvik i Luleå där många av de mest populära badplatser finns och det är även väldigt nära till handelsområdet Storheden. I den absoluta närheten finns minigolf, padel- och tennisbanor och järnvägsmuseum.

Ett stenkast från First Camp ligger Örnvik där det finns en anläggning med samma säljande argument – naturskönt, nära bad och handelsområden. Dessa två campingar är även lätta att nå om du färdas med bil – de ligger båda två nära motorvägen E4.

Ett annat bra tips är att åka cirka 20 kilometer norr om Luleå, till Brändö konferens och fritidsby. Anläggningen är en populär tillflyktsort för såväl inhemska som utländska gäster. Här finns många aktiviteter som förgyller din vistelse – både vinter och sommar. Det är för många för att lista, men tack och lov har de en sida där de kontinuerligt uppdaterar aktivitetslistan. Men om vi ska rekommendera någonting är en svävartur på vinter helt magiskt och en tur med kajak kring Brändöns idylliska kustremsa något vi inte missar på sommaren. Det finns något för alla på Brändön – fina badstränder till den nybyggda loungen där ni kan ta igen er.

Andra populära stugor som vi vill tipsa om är de boenden som finns ute i skärgården. Via den här länken kan du hyra en stuga på öarna Junkön, Kluntarna, Brändöskär, Småskär och vid klubbviken på Sandön. Men var snabba – stugorna är väldigt populära hos både besökare och Luleåbor. Vill du vara säker på att få den där stugan på ön du vill besöka, så boka den direkt.

Turbåtarna trafikerar samtliga öar, men tillgängligheten till de olika öarna varierar. Om du vill vara säker på att ta dig ut med turbåtarna, kolla upp aktuell tidtabell här.