Luleå studentguide är bloggen för dig som studerar på LTU. Här hittar du massvis med tips som kan vara värdefulla och hjälpa dig på vägen under din tid som student i Luleå.

Studentlivet kan vara omtumlande med mycket information som ska bearbetas och många frågor som ska lösas. Vare sig du är inflyttad eller Luleåbo så känner du säkert igen dig. Via Luleå studentguide hittar du värdefulla tips som kan hjälpa dig på vägen under din tid som student i Luleå. Det kan röra sig om hur man hittar ett studentboende, vad man kan uppleva och mycket annat som kan vara bra att veta.

Bloggen drivs av Martina Hassgren som själv är student. I den lyfter hon fram Luleå som den bästa studentstaden – med närhet till havet, sköna norrlänningar, shopping, sport, kultur och friluftsliv. Här finns något för alla!

Idén föddes under Nolleperioden. Det var många som frågade Martina var man kunde hitta studentboende, var närmsta skidbacke ligger och så vidare. Hon bestämde sig för att starta en blogg för att ge svar på de frågor som en nyanländ student kan ha.

Martina studerar för närvarande på Politik och Samhällsutvecklingsprogrammet – ett av många samhällsprogram på Luleå tekniska universitet.

Gå till bloggen »