Ryssen kommer! Ja, alltså Youtube-stjärnan Kristina Keyyo Petrushina kommer hit med sin show som går under det namnet. Det är en helt ny föreställning, av och med Keyyo, fylld av humor, värme, personliga anekdoter, show och ärliga berättelser från uppväxten. - Jag har längtat efter att få dela med mig av denna historia. Min historia. Allt från hur vi med transsibiriska järnvägen flyttade från mitt hemland Ryssland till Sverige, om utanförskap, skammen över min härkomst och släkt, opassande namn på kaniner, misslyckade försök att slå igenom som popstjärna och att vara den enda som inte får komma in i kojan, säger Keyyo. Kristina Keyyo Petrushina är 21 år ung och har en av Sveriges största Youtube-kanaler. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland. Sin unga ålder till trots har hon redan varit aktiv video- bloggare i närmare tio år. Keyyo har förärats med flera utmärkelser under Guldtubengalan, närmare bestämt totalt fyra stycken varav en för ”Årets humorkanal”. Det gjorde henne till Sveriges roligaste Youtuber och dessutom till den första kvinna att både bli nominerad och vinna det ärofyllda priset. Keyyo har även jobbat som programledare i både radio och TV, till exempel för Morgonpasset i P3, Barncancergalan, Talang och Det svenska humorpriset. Nu vidgar Keyyo sina vyer då hon sammanfattar sitt unga men händelserika liv fram till nu, genom att bjuda in till Ryssen kommer! Under föreställningen kommer du att få veta hur artistnamnet Keyyo kom till när hon var åtta år gammal. Du får dessutom reda på varför hennes dagisfröknar gav henne smeknamnet ”Zvezda blin” (Jävla stjärna) och mycket, mycket mer!
Föreställningen är regisserad av Anna Vnuk, bördig från Luleå. Hon är en del av humorkollektivet Grotesco och har regisserat deras egna scenshow. Anna Vnuk har också skrivit manus till bland annat Melodifestivalen.
Manus: Kristina Keyyo Petrushina Regi: Anna Vnuk Manusbearbetning: Per Wickström och Samuel Åhman Ljusdegign och scenografi: Susanna Hedin, Lumination of Sweden Kostym- och maskdesign: Linda Gonçalves Komposition och ljuddesign: Andreas Grube
 

Biljetterna släpps fredag 27 april klockan 10.00.