Har du tappat inspirationen och känner du dig vilsen i dig själv och din klädstil? Modebutiken Joy i Strand Galleria hjälper dig att hitta nya outfits och komplement genom kostnadsfri styling.

– Med endast fem plagg kan du göra väldigt många kombinationer. Man kan ha samma kläder till vardags som man har till fest. Det behöver inte vara antingen eller, förklarar Cajsa Öström, Joy.
Joys experter erbjuder en timmes kostnadsfri styling till kunder som känner att de fastnat i sin personliga stil.
– I dag är utbudet så stort och modet är brett. Det finns väldigt många klädbutiker och jag upplever att kunderna ofta har väldigt ont om tid. Då kan det vara bekvämt att gå till ett ställe och få till helheten i hur man klär sig, säger Cajsa Öström.
Den som kommer till Joy för stylingtips får först fylla i ett formulär där man bland annat berättar vad man har för storlekar, vilka ens favoritfärger är och hur lång man är. Därefter väljer Cajsa ut fem outfits där basen är en byxa eller kjol med olika överdelar.
– Alla vi kvinnor är olika och jag utgår alltid från kroppsformen på kunderna. Det vi vill med våra  stylingar är att lyfta fram det vackra hos varje individ och hjälpa till på traven med kläder så att man känner sig snygg och bekväm. Det är det viktigaste.
Varje vecka hjälper Cajsa Öström ett antal kvinnor i alla åldrar att komma vidare i sin personliga stil. Det kan vara en stressad småbarnsmamma, en nybliven pensionär som börjat göra andra saker i livet, eller en kvinna mitt i livet som fokuserar på sin karriär och inte hinner med långa shoppingturer på stan.
– När de fått prova outfitsen som jag valt ut säger de flesta att ”Det här trodde jag aldrig att jag kunde ha”. De får en sorts aha-upplevelse. De vågar mer än de trodde och förstår hur de kan kombinera de olika plaggen.

Text och bild: Jessica Tervaniemi