Till helgen smäller Lyxx upp dörrarna till deras nya salong i Piteå. Valet av expanderingen i grannkommunen föll sig naturligt för ägarna Ann Lundmark och Agneta Töyrä Engberg som gått i tankarna om att utöka verksamheten i många år.

Det skiner om Ann och Agneta när de ivrigt berättar om resan de gjort och är på väg att göra med Lyxx.

– Det hela började ju egentligen 2010 när vi fick övervåningen till salongen där vi i dag har hudvårdsdelen. Vi har hållit på med det i tio år och aldrig gjort så stor grej av det. Men det har gått otroligt bra och ryktet har spridit sig om att vi erbjuder många bra specialbehandlingar, berättar Ann och Agneta.

Expanderingen av hudvårdsdelen i Luleå gav mersmak och i dagarna är det premiär för deras nya salong i Piteå. 

– Piteborna har länge frågat om vi inte kan öppna där också, så vi har fått ett otroligt positivt bemötande. Vi kommer att erbjuda allt som vi har här i Luleå och en av våra frisörer, Kamilla Lundgren, kommer att gå över som salongsansvarig för salongen i Piteå, säger Ann Lundmark.

När de ser på hur stadslivet i Luleå utvecklats de senaste åren upplever de att mycket positivt har hänt.

– Det är en levande stadskärna som blomstrar. Vi ser inte de andra salongerna som konkurrens, utan mer som en fördel.

Och när det kommer till satsningarna på hotell och restauranger i Luleå gynnar det även oss. Vi ser att medvetenheten om att ta hand om sig har ökat och det är otroligt roligt.

Text och bild: Jessika Tervaniemi