I fyra års tid har Niemis Optik huserat på Storheden i Luleå. Men för Ilkka Niemi började resan som optiker redan på 70-talet. Med den långa erfarenheten vet  Niemis Optik vikten av god ögonhälsa och samarbetar med ögonläkare och sjukhus.

Ilkka och Kirsti Niemi driver familjeföretaget Niemis Optik. När de valde att etablera sig i Luleå för fyra år sedan valde de att göra det på Storheden istället för centrum.
– Vi tycker att läget är så bra här. Det är handikappvänligt, gratis  parkeringar och många från byarna tar sig till oss, säger Kirsti och Ilkka. De har tidigare haft butiker i Kiruna, Gällivare och Pajala som de valt att sälja vidare. Nu lägger de allt sitt fokus på optikern i Luleå.
– Våra framtidsplaner är ju att fortsätta vara här, på Storheden.Niemis Optik inser vikten av god ögonhälsa och erbjuder ett flertal undersökningar som andra optiker inte gör, enligt Illka Niemi.
– Vi gör mer än bara syntest och erbjuder bland annat ögonbottenfotografering, nattlinser, och tåranalyser. Där ligger vi i topp, säger Illka Niemi.
Niemis Optik är specialister på tåranalys. Allt fler, speciellt yngre, lider av torra och irriterande ögon på grund av digital överansträngning. Men det går att göra något åt det. De gör en noggrann undersökning av dina ögon och din tårfilm. Därefter ger de dig råd om vilken eller vilka produkter som fungerar bäst för just dina ögon.

Text och bild: Jessica Tervaniemi