360 Trampoline center har tagit ett stort studsat in i luleås utbud av upplevelser. Här bjuds det på ett äventyr utöver det vanliga. 360 Trampoline center sätter dessutom Luleå på kartan som nu har den enda trampolinparken i hela Norrland.

Andreas Johnsson, en av grundarna, kläckte idén om att ta trampolinparken till Luleå. Konceptet kommer ursprungligen från USA och är relativt nytt i Europa.
– Det finns ingen park i hela Europa som är äldre än två år. De är väldigt populärt där de öppnat och vi hoppas att det ska bli en lika stor succé även här, säger Tony Ström, delägare.
Parken är 2200 kvadratmeter stor och rymmer bland annat en halfpipe där du kan studsa fram och tillbaka mellan väggarna, två dodgeballbanor för de som klarar av att hantera många bollar i luften och en så kallad foampit, ett skumhav om du vill träna på dina volter och trix.

Skulle ni säga att trampolinparken är något som tidigare har saknats i Luleå?
– Ja, det tror vi. På vintern är utbudet av aktiviteter väldigt begränsat om man inte är intresserad av skidåkning och andra vinteraktiviteter. Så vi tror att det kommer tillföra en hel del, säger Andreas Johnsson och Tony Ström.
Att nyetableringen även kommer ha en positiv effekt när det gäller Luleås besöksnäring är de övertygade om.
– Alla sådana här typer av verksamheter drar folk. I dag vill många utifrån spendera en helg här i Luleå. Det här blir nog ytterligare ett koncept som kommer locka folk till stan, säger Johnsson.

Men hur är det att studsa runt i en sådan här trampolinpark?
– Det är en otroligt fysiskt krävande aktivitet. Det finns ju kanske en del ungdomar som inte håller på med någon lagsport och som sitter mycket framför datorn. Så kan det här vara ytterligare ett sätt att få ungdomarna mer aktiva.

Vill du veta mer om Trampoline Center eller hur du hittar dit?

Kolla här!

Text och bild: Jessica Tervaniemi