Det finns fyra gymnasieskolor i Luleå. Här finns goda möjligheter att välja gymnasieutbildning i Luleås kommunala gymnasieskola, eller i någon av de fristående gymnasieskolorna.

Luleå Gymnasieskola ligger centralt i campusområdet Luleå Gymnasieby. Hos oss finns ca 2500 elever och 280 personal, samlat i en kreativ och inspirerande utbildningsmiljö. Gymnasieskolan har moderna lokaler som är anpassade till en modern gymnasieutbildning. Som elev i Luleå Gymnasieskola kan du välja bland ett stort utbud av program och inriktningar. Vi erbjuder nästan alla nationella program, ett Teknikcollege samt spetsutbildningar med riksintag i matematik, teater, musik, dans och basketboll.

Du som är folkbokförd i Luleå har ett stort urval av utbildningar att välja mellan. Luleå, Piteå, Boden och Älvsbyn (fyrkantsområdet) har ett samverkansavtal som innebär att du som elev fritt kan söka vilken utbildning du själv vill inom fyrkanten. Du kan söka fritt oavsett om det är ett nationellt program eller särskild variant.

Oavsett vilken kommun du vill läsa i gör du din ansökan via vår webbtjänst mittgymnasieval.nu. Där finns också information om utbildningar och kontaktvägar till olika skolor.