• Kontaktperson: Maritha Nordström
  • Telefonnummer: 072-72 72 279
  • E-postadress: ola@mindfulnesscenter.se; susanne@mindfulnesscenter.se; maritha@mindfulnesscenter.se
  • Webbplats: http://www.mindfulnesscenter.se
  • Område: 960400 Kroppsvård
  • Taggar: Skola, smärta, Mindfulness, Stress, Sömn, Ledarutveckling, Personalutveckling, Mindfulnessträning, Stresshantering

Mindfulnesscenter AB är Sveriges ledande utbildningsbolag inom mindfulness.

Genom att träna mindfulness får du hjälp att hantera din stress, såväl på arbetet som i privatlivet. Du får ett verktyg som hjälper dig till bättre sömn vilket är den i särklass viktigaste källan till återhämtning. Mindfulnessträning kan även hjälpa dig att hantera smärta och till ökad livskvalitet.

Med mindfulness tränar du din koncentrationsförmåga, ditt fokus och din medvetenhet. Att träna mindfulness är att gå på gym med hjärnan! Forskning visar på en mängd positiva effekter på hjärnan.

Nedan kan du läsa Lenas beskrivning av hennes erfarenhet av mindfulnessträning:

"Framförallt har jag nytta av Mindfulness när det gäller att släppa malande jobbtankar när jag är ledig. Känner mig mer vaken och närvarande i min kropp, vilket gör att jag läger märke till hållning, arbetsställning etc. Jag upplever också mer, t.ex.när jag är ute i  naturen eller när jag åker till/från jobbet"

Vi utbildar instruktörer över hela Sverige och har tagit fram utbildningsmaterial för såväl privatpersoner som arbetsplatser. Bland annat är vi först ut med en internetbaserad Grundkurs i mindfulness, som du även kan ladda ned i mobiltelefonen. Grundkursen har med framgång använts på bland annat en bank och på ett universitetssjukhus.

Vi har unika koncept för personal- och ledarutveckling. Våra främsta samarbetspartners för tillfället är Apoteket AB och Breathworks i England. Vi är stolta över att vi blev utsedda till "Årets nyetablering" på Näringslivetspris galan i maj.

Grundare och ägare av MFC är Dr Ola Schenström, specialist i allmänmedicin, författare till succéboken Mindfulness i vardagen och en av Sveriges ledande experter på Mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn.