• Telefonnummer: +46 (0)920-750 36
  • E-postadress: info@rubico.se
  • Webbplats: http://www.rubico.se
  • Område: 620100 Dataprogrammering

Rubico grundades i januari 2004 och har sedan dess hjälpt våra kunder med inbyggda system. Sedan starten har vi växt med ett par personer varje år och sysselsätter idag åtta stycken civilingenjörer. Vårt mål är att ha nöjda kunder och att fortsätta växa organiskt.

Vi har två fokusområden:

DSP-System
Rubico AB är medlem i Analog Devices tredje partsprogram för inbyggda processorer och DSP applikationer. I och med detta arbetar vi mestadels med Blackfin, TigerSharc och ADSP-21xx arkitekturerna från Analog Devices men behärskar även andra. uClinux är något vi använt i flera av de senare projekten och är ett område vi tror och satsar starkt på. Vi har därför valt att aktivt bidra till den öppna källkodsrörelsen. Självklart kommer vi även i fortsättningen att arbeta med mer traditionella system med eller utan RTOS i C/C++ med assembleroptimeringar.

Signalbehandling
De flesta inom Rubico har en gedigen kunskap inom signalbehandling och är kapabla att utveckla, implementera samt optimera algoritmer. Vi har kunskap som spänner sig från digitala filter till avancerad frekvensanalys.

Adress:
Aurorum 6
977 75 Luleå