Idag driver han ett av Luleås största företag, StudentConsulting. Fast det var nära att det inte blev så. Tobias Lindfors plan var nämligen att han skulle satsa på en karriär som idrottslärare. Men i sista stund valde han studier i Luleå och fotboll med IFK Luleå framför lärarutbildningen.

Studentconsulting startade i liten skala 1997 och 1999 blev det aktiebolag. 2005 började ta fart när företaget beviljades lån på19 miljoner kronor från Norrlandsfonden och grundarna med Tobias Lindfors och Niklas Jansson tog in en styrelse med bland annat Bengt Wallentin från Frontec som ordförande.

Från 2005 till år 2007 gick omsättningen från 32 till 311 miljoner kronor och idag har företaget utvecklats till ett av de ledande bemannings- och rekryteringsföretagen i Norden med specialisering påstudenter, akademiker och unga i karriären. Det har gjort att StudentConsulting de senaste fem åren varit Sveriges snabbast växande företag tre gånger och Tobias Lindfors har blivit utsedd till Årets företagare i Luleå 2005 och 2009, samt till Årets Företagare i Sverige 2010 och årets Entreprenör i Sverige 2011.

Förutom bemanning och rekrytering av studenter har verksamheten breddats till att även innefatta rekrytering och bemanning av nyexaminerade akademiker samtidigt som StudentConsulting också erbjuder företag entreprenadtjänster inom bland annat kundtjänst och administration. Till exempel Cdon:s finska support som flyttades från Malmö till Luleå. StudentConsulting kommer framöver att utöka denna verksamhet och all införsäljning från samtliga 93 uppdragsorter kommer att driftas från Luleå. Under 2014 betydde det 60–100 nya arbetstillfällen i Luleå.

Att basen för företaget finns i Luleå är ingen tillfällighet. Det var här företaget startade och i staden finns god tillgång påpersonal från universitetet i kombination med låg personalomsättning. Luleå är också Tobias Lindfors andningshål. När han reser kan han jobba långa dagar, men hemma i Luleå kan han vara familjeman ordentligt påkvällarna.