I Luleå ryms det som vi värdesätter i livet. Det finns spännande arbetsplatser, bra bostäder, utvecklande studier och närhet till naturen. En känsla av att ha hittat hem, till sanna vänner och äkta förälskelse.

Ja, förälskade blev de. Mats Ohlsson och Lisa Wikström. Så pass att Mats flyttade 152 mil, från Malmö till Luleå, för att vara med sin kärlek. Här bor de kvar och på den hjärtligaste av dagar, 14/2 2014, gifte de sig i iskonserthallen Ice Music på Gültzauudden i Luleå. En gnistrande vigsel, som också var världens första i sitt slag. Vigselförättare var Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke.


– Det var en fantastisk dag i en stad som kommit att betyda väldigt mycket. Kombinationen Lisa och Luleå betyder att jag har hittat hem, säger Mats Ohlsson.
 Med intressen som golf, fiske och familjeliv ligger närheten till Luleås natur paret varmt om hjärtat.

– Här är det nära till det mesta, oavsett om vi ska kolla på barnens fotbollsmatcher, gå ut och äta på stan eller promenera i naturen. Dessutom är vinterklimatet behagligt jämfört med Skåne, fortsätter Mats.

Vi säger stort grattis till Mats och Lisa på bröllopsdagen. Bröllopet dokumenterades som en del i Luleås kampanj "Alla hjärtans stad”. Se gärna bröllopsfilmen till höger.