Sedan 1991 har Laponia trafikerat den Norrbottniska skärgården och många människor har haft möjlighet att uppleva Luleås vackra skärgård på nära håll.  Med en kvällskryssning får man god mat och underhållning samtidigt som man omges av öar och hav.

Med den stora skärgårdsturen lägger Laponia till vid både Junkön och Kluntarna där man har möjlighet att gå iland och se sig omkring. Väl framme på Junkön kan man besöka det gamla hemmanet ”Agda och Valborg” där åtta konsthantverkare har utställning och försäljning av sin konst. På ön finns också en guide som visar den unika hattkvarnen eller skärgårdsmuséet. På Kluntarna finns promenadstigar till utkikstornet, gammelhamnen och fiskeläget. Här kan man även uppleva de spännande och mystiska labyrinterna. Turen går varje torsdag från den 2 juli till den 30 juli.

Kvällskryssningen går till Brändöskär, längst ut i Luleå skärgård. Laponia lägger till vid det pittoreska fiskeläget och den som vill får en guidad tur på ön innan det bjuds på sommarpsalmer i kapellet. Under båtturen serveras en middagsbuffé med kockens nybakta bröd. Kryssningen går varje onsdag från den 1 juli till den 29 juli.

Laponia trafikerar Brändöskär, Junkön, Kluntarna, Malören, Piteå-Stenskär och Småskär.

Självklart är Laponia även anpassad för människor med funktionshinder.

Boka din kryssning.

M/S Laponia

Byggd: 1989 i Uddevalla Längd: 29,5 m Bredd: 6 m Djupgående: 1,3 m Motorer: 2 x Volvo IPS 800 Fart: 18 knop. Fartyget är klassad för 148 passagerare i E-område eller 123 passagerare i D-område.