Att arbeta inom ett kreativt yrke handlar i mångt och mycket om att vara en problemlösare. Det gillar arkitekten Josefina Nordmark som driver den prisbelönta arkitektbyrån Nordmark & Nordmark.

Josefina växte upp i Kalix och där fanns inte så mycket nyskapande arkitektur att ta intryck av. Men å andra sidan handlar yrket om så mycket mer än bara byggnader. Hon hämtar inspirationen från olika håll – naturen, människor och det sociala livet. Efter arkitektutbildningen på Chalmers i Göteborg, och arbete på arkitektbyråer i Göteborg och Stockholm gick flyttlasset norrut. Då väntade jobb på ett av Luleås arkitektkontor.

Redan efter några år tog Josefina steget och startade eget. Tiden var rätt. Norrbotten befinner sig i en stark utvecklingsfas och det byggs mycket. Luleå ett strategiskt bra läge för hennes verksamhet. Mitt i en växande region med bra kommunikationer till övriga Sverige. Nordmark & Nordmark består idag av fyra personer, tre sitter i Luleå och en i Stockholm och kunderna finns runt om i hela landet.