I Luleå har vi ett brett och spännande utbud av såväl restauranger som cafeér. Här finner du alltifrån Norrbottniska delikatesser tillagade på närproducerade råvaror, till internationella matkreationer vars inspiration kommer från världen över.

lulea_story_restauranger_hemmagastronomi_liten.jpg
lulea_story_restauranger_frenchtoast_liten.jpg

Restaurang CG i Luleå slog upp portarna för första gången i oktober 2012. Här hittar du en blandning mellan det klassiska stekhuset, de lokala råvarorna och den italienska finessen. Sedan den första gästen hälsades välkommen har restaurangen blivit en populär stjärna på Luleås restauranghimmel. Det tog inte länge innan den orangea Cg-stämpeln lyste upp i White Guide, beteckningen över Sveriges bästa restauranger.

Men CG:s är bara en av många restauranger i Luleå som erbjuder en spännande matupplevelse. Simon Laiti och Hemmagastronomi är ett måste att besöka för en äkta gormand, och inte för att glömma Cook’s krog på Storgatan, lika väl som Bistro Norrland i Norra hamn. Från sushi -och kinamat till hamburgare och gormet. Här finns någonting för alla.

Clarion Hotel Sense, tillsammans med restaurangen Kitchen & Table, är ett relativt nytt inslag i Luleås restaurangutbud. Restaurangen är ett koncept framtaget av stjärnkocken Marcus Samuelsson, som bland annat har fått hedersuppdraget att laga mat till President Obama. Hotell Savoy, med sin jazzmatsal, erbjuder mat och musik i härlig symbios. Och just nu etableras ännu fler nya, spännande restauranger i Luleå. 

I Luleå har vi många trevliga och mysiga caféer, där det erbjuds allt från svensk kladdkaka till franska macarones. Vi svenskar älskar att fika, och Luleåborna är inget undantag. Under sommaren kan du njuta av solen på någon av Luleås allas uteserveringar, och under vintern istället beställa en varm kopp choklad medan snön yr utanför fönstret.