Sommar som vinter, höst som vår. I Luleå blomstrar sport- och friluftslivet året om.

Utöver alla sportanläggningar erbjuder stadens läge och tydligt skiftande årstider många möjligheter inom sport och friluftsliv – både för Luleåbor och besökare. Vare sig du är elitidrottare eller motionär, här finns någonting för alla träningsglada.

Under vintern lockar stadens snötäckta backar till en dag ute i vintersolen. På Ormberget och Måttsund hittar du både barnvänliga slalombackar och härliga längdskidspår. Under februari månad plogas isbanan i Luleå och välkomnar både skridskoåkare, motionärer, längdskidåkare och sparkförare ut på isen.

I takt med att vi sjunger in våren smälter isen, och Luleå sjöstad vaknar till liv. Segelbåtar och kanoter är en vanlig syn längs kusten, och motions- och orienteringsspåren sprudlar av fart och fläkt.

Men här är det inte bara friluftslivet som blomstrar. Gillar du zumba, indoorwalking, cirkelträning eller någon annan typ av träningsform? I Luleå är utbudet av gymanläggningar både stort och varierande. Bara under det senaste året har två nya crossfit-gym etablerats.

I nya Luleå Energi Arena är, precis som i många andra av Luleås idrottshallar och arenor, tillgängligheten en fördel. Här tränar både elitlag och duktiga, sportintresserade ungdomar. I allt från basket och fotboll, till klättring och olika kampsporter.