Fatbike

Terrängcyklingen har slagit igenom med full kraft i Luleå. Många anser att det är ett av de allra bästa sätten att uppleva skärgårdens- och fastlandets natur. och av alla typer av cyklar, är det få terrängcyklar som slår en fatbike i framkomlighet. Dess breda däck gör att sand, myr eller sten inte är någon match för den. Du kan hyra cyklar hos Ouroboros och Fatbike Adventures. De erbjuder även guidning.

Luleå steel park

Extremsportens hemvist i Luleå. Skateboard, BMX och kickboards kan du leka med i Sveriges nordligaste skatepark. Steel Park, som är finns på bostadsområdet Örnäset, är öppen dygnet runt.

Friluftsmuseet Hägnan

Besök gårdarna och träffa människorna från en svunnen tid på friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad kyrkstad. Här har barnen ett eget gårdstun där de kan hoppa i höet, leka i snickarboden eller lanthandeln. Titta gärna på många och olika djuren som finns i hagarna och njut av hembakt fika på Kafé Fägnan innan ni besöker den välsorterade lanthandeln. Hägnan har öppet dagligen från mitten av juni till mitten av augusti.

Paddla kajak

Luleås skärgård är som gjord för den kajakintresserade. Det finns mängder av häftiga rutter man kan ta, dagsturer eller flerdagarsturer, där du kan utforska Luleås skärgård på egen hand.

Klicka på den här länken, så slussas du vidare till Luleås officiella kajakguide med alla de bästa rutterna och information om hur du kan hyra en kajak.

Guiderna på Explore Luleå kan också hjälpa dig göra det bästa av kajakturen i Luleå.

360 trampoline center

Norra Sveriges första trampolinpark. Ett äventyr utöver det vanliga hittar du i den 2 200 kvm stora lokalen som är placerad mitt i Storhedens handelsområde. Förutom alla attraktioner finns även kalasrum där du kan fira någon närstående. Aktiviteterna i trampolinparken riktar sig till alla åldersgrupper och är en energikrävande underhållningsform.

Teknikens hus har något för såväl stora som små.
Teknikens hus har något för såväl stora som små.

Teknikens hus

Sveriges nordligaste science center. Ett populärt utflyktsmål för familjen, ofta över flera generationer. Upptäck tekniken i vår omvärld, utforska tillsammans eller på egen hand.

Leos Lekland

Nordens största leklandskedja. Här finns utrymme för massor av lek, bus och äventyr för barn från 1 år och uppåt. Även i Luleå är vädret ibland lite ruggigt – då är Leos Lekland ett perfekt tillhåll för den leksugne ungdomen.