Biergo är en genuin viltbutik som vill göra viltkött och produkter från regionen tillgängligt för alla. De har egna resurser och produktion; de har kontroll från skog till butik. De har också nära anknytning till den samiska traditionen och renskötseln.

Vi förstod att Biergo hade en exklusiv produkt med stor potential. Besökare vill inte bara besöka. De vill uppleva och lära sig något, och ta med sig berättelser hem. Det finns även ett stort internationellt intresse för den samiska kulturen. Tillsammans med Biergo utvecklade vi en rik upplevelse där exklusiva smaker avnjuts till en levande berättelse om renens betydelse för den samiska ursprungsbefolkningen.

Vi presenterade Biergos smakupplevelse på World Travel Market, en brittisk mässa dit researrangörer och turoperatörer kommer för att hitta attraktiva lockelser och destinationer. Vi lyfte in Bidrogs produkt i vår produktmanual som inför varje säsong presenteras för internationella turoperatörer som paketerar privatresor. Den används även på mässor och olika säljevent. 

Biergo är aktiva i affärsutvecklingsprogrammet Arctic Spirit in Swedish Lapland (ASS L) och har börjat sin resa mot exportmognad. De har flera bokningsförfrågningar från internationella researrangörer.

Vill du veta mer om Biergo? Titta in på www.biergo.se

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi på Visit Luleå arbetar med att hjälpa våra medlemsföretag nå ut på internationella marknader.

Karin Åberg, affärsutvecklare
karin@visitlulea.se, 070-288 26 90