En stor del av Visit Luleås uppdrag går ut på att genom vår Convention Bureau-verksamhet stötta personer i att vilja, våga och kunna ansöka om samt bjuda in till både nationella och internationella möten i Luleå.

I mars 2016 höll kulturskolerådet sin rikskonferens på Kulturens Hus i Luleå. Det är årets viktigaste branschträff för de som arbetar inom musik- och kulturskolor och andra former för ungas kulturutövande. Det är en ambulerande konferens som visar upp mångfalden bland Sveriges kulturskolor. Konferensen genererade ungefär 900 loginätter och omsatte 2 500 000 kr i Luleå.

Under mer än ett år hjälpte vi Kulturskolan i Luleå och Kulturskolerådet att möjliggöra rikskonferensen i Luleå. Det innebar alltifrån att säkerställa logi, arrangera visningsresa och förmedla lokala kontakter.

Den lokala förankringen var viktigt för Kulturskolan i Luleå, därför låg också hela anmälningsförfarandet hos Landstingsförbundet i Luleå.

I en utvärdering bland konferensdeltagarna fick Luleå och värden Kulturens Hus det högsta betyget hittills av alla orter som rikskonferensen har besökt: 3,8 av 4.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi på Visit Luleå arbetar tillsammans med våra medlemsföretag för att locka små och stora möten till Luleå.

Linda Björk, affärsutvecklare
linda@visitlulea.se, 070-671 41 06