Kolla in när den nederländska stjärnduon försöker åka 20 mil på Luleås isbana. 

Del 1:

Del 2:

I december besökte programledarduon Geraldine Kemper och Jan Versteegh Luleå under uppmärksammade former.

Stjärnorna som är huvudpersonerna i tv-showen "Proefkonijnen" (testkanin på svenska) reste till Luleå för att återskapa tävlingen Elvastadsloppet.

Elvastadsloppet kan beskrivas som Nederländernas svar på Vasaloppet. Det är en idrottsklassiker med stort I. Det har genom historien varit ett av de största idrottsevenemangen i landet. Skillnaden från Vasaloppet är att elvastadsloppet, som mycket riktigt passerar elva städer i Nederländerna, är 20 mil långt och genomförs på skridsko.

Det har gått 20 år sedan senaste Elvastadsloppet avgjordes. På grund av Nederländernas temperaturer har det inte funnits nog tjock is att genomför loppet på sedan 1997.

Geraldine och Jan, som enligt egen utsago inte är så värst bra atleter, ville pröva på att åka den numera legendariska tävlingen. När de fick höra om banan i Luleå så var deras problem löst.

De åkte upp till Luleå med ett tv-team och gav sig ut på ett av de mer krävande äventyr de tagit sig an.

Inslaget om duons vistelse i Luleå sändes för miljonpublik i Nederländerna  – och nu har även Lulea.nu fått tag på materialet och översatt det från nederländska till svenska. I tre delar kommer ni följa Geraldine och Jans kamp för att som amatörer klara av det kanske mest krävande skridskoloppet som skapats.

Del två kommer publiceras fredagen den 27 januari på Luleås officiella Facebooksida och här på Lulea.nu.