Klassiska Jopikgården kommer att öppna igen.

Den nyheten nåddes vi alla av i fredags då det blev klart att en konstellation av företag, alla baserade i Brändön i Luleå, kommit överens med Luleå kommun om att de ska driva Jopikgården på Hindersön 10 år framöver.

Utöver Brändöns Byggservice och Brändö Schakt är en av entreprenörerna ett av våra medlemsföretag, Brändö Konferens och Fritidsby.

"Vi brinner alla för skärgården"

Visit Luleå ville ta pulsen på Göran Widén, ägare av företaget, när uppståndelsen kring nyheten lagt sig något – och han var fortsatt väldigt glad över att vara en del i bolaget som tar över som arrendator.

– Vi är strålande glada över att vi har hittat former för att jobba tillsammans med våra vänner i de andra Brändö-företagen, säger Göran.
– Alla delägare är mycket hängivna skärgårdsmänniskor och alla våra företag har redan stor verksamhet i skärgården både sommar och vinter.

Besöksnäringen i Luleå är på stark frammarsch och konstellationen som ligger bakom satsningen på Jopikgården ser stor potential i anläggningen.

Redan i vinter hoppas de kunna starta upp några projekt. Där prioriteras ett förbättrat personalboende, hotellrum i ”dränglängan, ett bättre kök och en ny bastu/spa-anläggning.

– Vi brinner alla för skärgården och kommer att fortsätta jobba stenhårt för att bidra till utveckling för både skärgårdsbor och alla våra besökare i Luleå. Båden sommaren och vintern har stora möjligheter till ytterligare utveckling, säger Göran Widén.

Marknadsföringen av Jopikgården får en rivstart då Göran Widén reser till World Travel Market, en resemässa i London, i november och där han via sina kontakter verkar för att locka besökare till Jopikgården framöver.

Vi på Visit Luleå ser med stor tillförsikt fram emot vad som är på gång på Hindersön och önskar Göran och hans affärspartners stort lycka till i framtiden.