Äta & dricka

Restaurang Arkipelag

Arkipelag – Restaurangen där hav möter land vid kajkanten i nybyggda Kuststad i Södra hamn. 

En smakdestination och ett förlängt vardagsrum med ombonad atmosfär och upplevelser för alla sinnen. För grannar, Lulebor, norrbottningar och tillresta. På Arkipelag gör vi lite eljest, vi kan hantverket och vi vill göra gott i maggropen – på alla sätt. 

Njut av snacks, signaturdrinkar med inspiration från Luleås övärld, spännande smakkombinationer och á la carte rätter tillagade med kärlek och lokala råvaror. Fokus på fisk, skaldjur, vilt och vegetariskt. Ekologiska naturviner, lokala drycker och öl från Norrbottens bryggerier. Leende, hjärtlig och kunnig service och genuint norrbottniskt värdskap. 

I vår delikatessbutik hittar du allt du behöver för en mysig stund med nära och kära. Upptäck våra goda kit som du enkelt bokar i vår webbshop och hämtar på den tid du önskar under butikens öppettider. Vi kan självklart även hjälpa dig att plocka ihop fina och uppskattade presenter till kollegan, familjemedlemmen eller någon annan du vill skämma bort lite extra.

Inspireras av detaljer, inredning och Norrbottnisk design i alla våra rum som vi döpt efter öar i vår arkipelag; Skvalpen, Kluntarna och Junkön.

Hantverket i vår restaurang sköter sig inte självt – vi bryr oss på riktigt. Om råvarorna, miljön, värdskapet, atmosfären och detaljerna. Och om dig.  

Varmt välkommen!
Mari Wigren  med personal

Dinner at Arkipelag in Luleå
Delicious fish course at Arkipelag
Fotograf Forsen Media
The brains behind Arkipelag. Fotograf Forsen Media.
A sweet dessert from Arkipelag

Besöksadress

Småbåtsgatan 8H
972 35 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit

Liknande destinationer