Evenemang

Lyktvandring med fika i Gammelstads Kyrkstad

Gammelstad är fantastiskt. Året runt. Under just den här visningen upplever du vår underbara kyrkstad i prakt- och stämningsfull vinterskrud och du får även chansen att fika i en kyrkstuga.

Vi vandrar tillsammans, genom kyrkstadens snöklädda gränder, i skenet av elektroniska stallyktor. Under promenaden besöker vi även en mysig kyrkstuga där det serveras varm dryck och enkel kaka. Om möjligheten finns kikar vi även in i den ståtliga medeltidskyrkan (med reservation för förrättningar i Nederluleå Kyrka).

Vår pålästa guide berättar om Gammelstads händelserika historia. Om hur kyrkstaden i hundratals år varit en samlingsplats för människorna i bygden och inneburit såväl glädje och trevligt umgänge som sorg och plikt. Naturligtvis berättar vi också om världsarvsstatusen och om kyrkstugelivet idag.

Vi träffas på Gammelstad Visitor Center och avslutar turen på kyrktorget precis utanför. Under turen, som sker på svenska, använder vi oss av elektroniska lyktor. Biljetter kan bokas online på https://visitgammelstad.se/boka eller köpas på plats på Visitor Center, men platserna är begränsade så boka din plats redan idag!

Ja, vad säger man? Visst hänger du med på en upplevelse i världsarvsklass? Varmt vintervälkommen!


Boka här

Pågår

Onsdag 3 jan 15:00 - 16:00
Lyktvandring i Gammelstads Kyrkstad
Lyktvandring i Gammelstads Kyrkstad

Plats

Gammelstad Visitor Center
Kyrktorget 1
954 33 Gammelstad Gammelstad

Vägbeskrivning

Hitta hit