Kalender

Gamla mästare i den nya världen

Luleå Symfoniorkester
Teodor Stenlund, valthorn
Markus Jonsson, dirigent

Konserten bjuder på en pionjär, en student och en symfonisk klassiker! Konserten dirigeras av Markus Jonsson från Sala och inleds med Elfrida Andrées Konsertouvertyr i D-dur. Den skrevs 1873 av en kompositör som var pionjär både som Sveriges första kvinnliga domkyrkoorganist (Göteborg) och dito radiotelegrafist.
Därefter är vi stolta över att presentera valthornisten Teodor Stenlund, en 18-åring som är född och uppvuxen i Luleå. Teodor studerar för närvarande sista året vid Nordiska musikgymnasiet i Stockholm, en riksrekryterande spetsutbildning i klassisk musik och tillsammans med Luleå Symfoniorkester framför han Richard Strauss Hornkonsert nr 1.
Konsertens final blir den storslagna symfoni nr 9 ”Från Nya Världen” som den tjeckiske kompositören Antonín Dvořák komponerade under sin tid som direktör för National Conservatory i New York i början av 1890-talet. Symfonin är ett verk med stora kontraster mellan dramatisk slagkraftighet, gnistrande frenesi och vackert lyriska avsnitt. Det är helt enkelt alldeles oemotståndlig musik!
Varmt välkomna!

Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-45 59 00


Boka här

Pågår

Söndag 26 mar 16:00 - 17:00


Öppettider

Gamla mästare i den nya världen
Gamla mästare i den nya världen

Plats

Kulturens hus
Skeppsbrogatan 17
972 31 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit