Kalender

Hittaut Luleå 2023

Den 1 juni går startskottet för årets upplaga av hittaut i Luleå! Hittaut är ett folkhälsoprojekt där man letar checkpoints med digitalkarta eller papperskarta.

Hittaut finns på närmare 100 orter runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till hushållen inom kartans område. Kartan finns även att hämta på flera platser i stan, samt i vår app.

Under fjolåret hittade Luleå ut med en sprudlande energi! Över 4200 registrerade deltagare i Luleå rörde sig tillsammans en sträcka motsvarande 9 varv runt jorden med hittaut!
I år kommer vi att möta flera nya områden, nya guldkorn i tidigare områden och dessutom utmanar vi våra yngsta deltagare med en klurig skattjakt!

Hittaut passar alla oavsett ålder och kartkunskap. Ladda ned appen ”hittaut” eller hämta en papperskarta på Luleå turistcenter eller Gammelstad Visitor Center. Nu kör vi! 

Pågår

Torsdag 1 jun - söndag 8 okt