Kalender

Välkommen på Stickbio!

Stickbio innebär att bioaktuella filmer visas med svag belysning i salongen för att underlätta för samtidigt handarbete. Ta med din stickning, virkning, knyppling, makramé eller valfritt pyssel och upplev något av det mysigaste vi har här på Royalbiografen!

Om du har glömt att ta med ditt handarbete så kan du alltid sticka på biohalsduken. Säg till i biljettkassan så lämnar vi över allt du behöver för att sticka vidare på den.

Utvald film det här datumet:
Höstlöv som faller
Finska dramat Höstlöv som faller vann Jurypriset i Cannes 2023 och har beskrivits som en varm filt i en kall värld. I regi av Aki Kaurismäki (Mannen utan minne, Ljus i natten, Mannen från Le Havre).

Två ensamma främlingar möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn.

RECENSIONER

★★★★★ "Den finska veteranen Aki Kaurismäki slår till med en varm, underhållande och lakoniskt tidlös kärlekshistoria av bästa kvalitet, som också är ett kärleksbrev till den klassiska filmkonsten." – Dagens Nyheter

★★★★★ "Genomgående lyckas Kaurismäki finna och lyfta det allra mest mänskliga." – Svenska Dagbladet

★★★★★ "En oemotståndlig och otroligt vacker kärlekshistoria" – Moviezine

★★★★ "En av Aki Kaurismäkis bästa filmer" – Sydsvenskan

★★★★ "En film att älska förbehållslöst" – Aftonbladet

★★★★ "Ett stycke filmkonst" – Göteborgs-Posten

★★★★ "Alma Pöysti och Jussi Vatanen i rollerna är fantastiska" – SVT


Boka här

Pågår

Torsdag 23 nov 18:30 - 00:00
stickbio
stickbio

Plats

Royalbiografen
Nygatan 1
97232 Luleå

Vägbeskrivning

Hitta hit