Kvällarna bli mörkare, men det finns fortfarande tid att njuta av vår vackra natur. Här har vi plockat ihop några utvalda tips på både kortare och längre utflykter.

Hittaut!

Kombinera nytta med nöje och plocka bär samtidigt som du letar checkpoints i Hittaut Luleå 2023. I år kan du hittaut i centrala Luleå, Bergnäset, Storheden, Brändön,  Måttsund, Ersnäs, Gammelstad och Sunderbyn. Utmaningen pågår ända till 8 oktober och du kan delta i utlottningen av fina priser genom att registrera dina checkpoints i appen ”hittaut” eller på hittaut.nu. Kartor finns att hämta på Luleå turistcenter och Gammelstad Visitor Center.

För de yngre deltagarna finns även en skattjakt i sann hittaut-anda i Stadsparken och museiparken. Skattkartor finns att hämta på Luleå turistcenter och digitalt här.

Grillplatser

Packa matsäcken och njut av den sprakande brasan. I Luleå finns gott om grillplatser. Här finns vattennära guldkorn som Bränneriudden i Karlsvik, Bälingeberget med vackra utsiktsplatser och Gammelstadsviken med ett rikt fågelliv.

I vackra Råne älvdal kan du fiska samtidigt som du besöker någon av rastplatserna Lillstrycken, Sundbergs holme eller Långforsen.

Upptäck fler grillplatser i Luleås kommunkarta.

Åk på räkkryssning i Luleå skärgård

Nu när turbåtstrafiken slutat för säsongen finns fortfarande möjlighet att njuta av Luleå skärgård. Laponia Rederi erbjuder räkkryssningar med show under hela september. För turer och bokning, se Laponia Rederis hemsida.