Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Fira 400 år med god mat!

EU - European Region Development Fund

Fira vår jubilar!

Luleås restauranger vill fira 400 år med dig!

Den 12 juli 1621 fick Luleå stadsrättigheter av Gustaf II Adolf. Det betyder att vi under 2021 firar att Luleå fyller 400 år och stadens restauranger vill fira med dig genom att erbjuda något riktigt gott, med en jubileums-touch!

Genom lokala råvaror, innovation och födelsedagskänsla erbjuder nu caféer och restauranger i Luleå en 400-års meny eller bakelse.

Psst... Menyerna (ej bakelser) kostar exakt 400 kronor under hela 2021! 

Luleå 400 år

Hemmagastronomi

White Guide-listade Hemmagastronomi har komponerat en fantastisk jubileumsmeny. Med utsikt över havet kan du njuta av lokala råvaror och fira Luleås födelsedag.

Besök deras hemsida!

Luleå 400 år

Börje Ohlsson

Börje Ohlsson, ett välkänt och klassiskt fikaställe i Luleå, har skapat en jubileumsbakelse som de kallar Luleåbakelsen. En fräsch mix av blåbär, vanilj och lemoncurd låter riktigt gott, om ni frågar oss!

Besök deras hemsida!

Luleå 400 år

Restaurang Hotell Savoy

Restaurang Hotell Savoy har arbetat fram en härlig fyra rätters-meny för att fira vår jubilar! Med lokala råvaror och lyhördhet till säsongerna erbjuds här en riktigt grym smakkombination som avslutas med pricken över i:et: en födelsedagstårta. Vad annars?

Se hela menyn här!

Luleå 400 år

Bistron

White Guide-listade Bistron, belägen i Norra hamn med utsikt över havet, är kända för sin smakinnovation. För att fira Luleås 400 års jubileum har de skapat en meny i grönt färgtema med spännande smakkombinationer just för dig. 

Besök deras hemsida!

Luleå 400 år

Gammelstads konditori

Gammelstads konditori, en riktig Luleåpärla med lång historia, har tagit fram en utsökt jubileumsbakelse. Vad vore ett jubileum utan en prinsesstårta med hallonsmak? Ingenting!

Besök deras hemsida!