Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

Deportees med support Esther

den 14 december 2019, 20:00 - 21:30

EU - European Region Development Fund

Deportees är tillbaka med sin drömska och vackra poprock. I höst släpper Umeåbandet sitt sjätte album och möter publiken under en Skandinavienturné som avslutas på Kulturens hus.

Deportees längtar efter att komma ut på vägarna igen och säger själva: “Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!”

Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes”. Därefter kom ytterligare en låt ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som gavs ut i maj.

”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för “Årets Rock”. Sedan dess har bandet fortsatt att cementera sin position som en av landets främsta akter. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades också med en Grammis.

 

Support: Unga och intressanta debutartisten Esther!

Under spelningen får du även uppleva Esther. Med sin elektriska vibrafon, sång och singlarna ’Follow Me Home’ och ’Wolves’ har Esther Lennstrand, som är hennes fullständiga namn, fått mångas ögon och öron på sig.

Hon samarbetar mycket med producenten och låtskrivaren Pontus Winnberg (Amason och Miike Snow) som även producerat flera låtar på Deportees kommande album.


Student-rabatt!
Det här evenemanget har ett rabatterat pris för medlemmar i Teknologkåren samt Luleå Studentkår.
Läs mer här

 

 

Kontaktinformation