Hoppa till navigering Hoppa till innehållet

LEVA LIVET – om en helt vanlig tjej från Tväråsel

den 18 december 2019, 19:00

EU - European Region Development Fund

Åsa Ivarsdotter och Lovisa Lekfalk – om mammor, döttrar och Lill-Babs
Nu kommer den kritikerrosade föreställningen till kulturenshus.

Åsa Ivarsdotter, gestaltar en helt vanlig tjej som flyttar från Tväråsel till den stora staden Luleå där hon tar jobb på Toppens grill. Hon hyr ett rum av en rödvinsdrickande hårfrisörska och varje kväll läser hon Hemmets journal och reportage, om kvinnan som kommer att bli hennes ledstjärna, Lill-Babs. Med sin mimik och tajming får Ivarsdotter skrattet att både bubbla och fastna i strupen.

Lovisa Lekfalk, gestaltar den unga Barbro Svensson, med elegans, musikalisk spets och värme. Recensenterna skriver; ” Lovisa Lekfalk är en dröm i tonträff, textning och utstrålning. Kompletterad av dansanta färdigheter blir hon själva essensen av musikalartist och ett klart ämne till en bred och folklig karriär. “Man får aldrig en karl med gevär” och balladen “Hon” (“She”) två riktiga spjutspetsar och Lekfalks snits och Ivarsdotters myndiga “schwung” kompletterar varandra perfekt i den här föreställningen.

Lill-Babs melodier och fyra musiker ger oss en jordnära humoristisk minimusikal där Barbro Svensson är allas vår huvudperson.

Det här är berättelsen om tre generationer kvinnor med Lill-Babs som gemensam förebild och idol. Vi får följa deras liv genom drömmar, grusade förhoppningar och inte minst den varma mor/dotter/barnbarn-relationen.

Det sker mot en fond av minnesbilder från ett svunnet Sverige. Här finns både dansbanenostalgi och raggarromantik, men också en massa små stilspaningar som spaljéer, medaljongtapeter, Bildjournalen och väldigt mycket mer. Igenkänningsfaktorn är hög.

Plats
  • Lilla Salen

Öppna karta

Kontaktinformation